söndag 31 juli 2016

Morgon sol bok kan d bli bättre ?!?


Vilken underbar härlig söndagsmorgon :) jodå här skuttades ut sängen klockan 5.15 , efter att ha stoppat tvätt i maskinen tog jag och Molle en timmes promenad.
Hem och hängde ut tvätten, sen en kopp kaffe.
Här sitter jag nu i solen och njuter för fullt. Jag ska börja på Samuel Björks " Ugglan dödar bara om natten" hoppas den är lika bra som den förra. Ha en härlig söndag:) Xo

                                                           Gunilla 





lördag 30 juli 2016

Grillat



 Hej lediga lördag. Ja i vanlig ordning kunde jag inte sova, gick upp 5.15. Jaja det blir ju fler timmar av ledighet.

Jag var inne hos grannen igår. De bjöd på grillat, mycket gott. Till efterrätt serverades färska ( nog de godaste) jordgubbar och vaniljglass. Till det kaffe och cointreau. Vi satt ute under tak till över 23.30 det kom någon regnskur men det var inte kallt . Xo

                                                    Gunilla

torsdag 28 juli 2016

Hundar röda och söta

 Torsdag och god tidig morgon. Ska bege mig iväg och ge dessa två röda , söta lite frukost och hälsa dem att deras husse strax kommer.

Dessa dagar har ju mest handlat om jobb och hundar. Ser fram emot en ledig helg. Vädret har svalnat av lite här och det gör inte mig något , men vill gärna få några fler sköna ljumna sommarkvällar. Xo

                                                                                  Gunilla



tisdag 26 juli 2016

Hundar bad och drink




 Jag är lite hundvakt , så här mysigt hade vi det igår. Är ganska säker på att de gillar mig.. Jag passade  på att ta ett svalkande dopp i poolen, medan hundarna rastade sig en stund , sen la dem sig i skuggan även hundarna tycker det är väl varmt.

På kvällen kilade jag över till grannarna och fick både rosévin och jordgubbsdaquari ( som jag aldrig kan stava till).. Så gott!! Vi fick oväntat besök där vi satt, jag hade Molle ute i trädgården hemma , och vi satt så vi såg honom strosa runt i godan ro. Så skulle det skjutas och rädd som han är har han på något vis tagit sig ut ( vi fattar inte var ). Så plötsligt var han också på lite fest .. Xo

                                                                         Gunilla

måndag 25 juli 2016

Ännu ett boktips :)



Det hänger en ängel ensam i skogen.. En superbra deckare av Samuel Björk.  Gillar ni deckare så  är den nästan ett måste. Jag fick den av broren,  och tänkte när jag läst ett par sidor nja detta är nog ingenting för mig, men sen sträckläste jag den. Så denna rekommenderar jag varmt. Jag tyckte den var så bra, att jag har beställt hans nästa bok.

Hela helgen har gått åt till jobb, i lördags jobbade jag en delad tur 7-14 14-22 och igår 7-16 . I denna värme känns det mer än tillräckligt.

Idag på morgonen ska jag ner till Cecillia på Dermaline och få lite nya bryn .
Efter det en snabb runda i affären och sen en skuggig plats i trädgården, för ser ni jag har börjat på ännu en bok.... Nu har jag jobbat en hel vecka efter semestern !!!Xo


                                   Gunilla

fredag 22 juli 2016

Lite bad





 Det blev en härlig morgonpromenad , idag gick vi ner till sjön med Molle o Messi . Det gäller att gå tidigt innan värmen slår på för fullt. Molle som inte älskar att bada njöt verkligen idag ,och var i mest och längst idag .
Boken arvet efter dig läste jag klart igår, den var bra,  men livet efter dig var snäppet bättre. Xo

                                                                   Gunilla

torsdag 21 juli 2016

Arvet efter dig



Godmorgon !! Idag tror jag att jag mestadels ska sitta i en skön solstol med näsan i denna bok. Det är fortsättning på "livet efter dig". Denna heter "arvet efter dig". Den tar vid 18 månader efter Will valde    att avsluta sitt liv.
Innan jag öppnar boken och börjar läsa , ska jag hänga ut tvätt och ta en sväng med Molle. Jodå kl 5 steg jag ur sängen på denna lediga dag och har nu hunnit med 2 koppar kaffe , och ett avsnitt av code black. Xo

                      Gunilla

tisdag 19 juli 2016

Morgonpigg !!!



Tisdagkväll och andra dagens jobb gick också bra. Dock vaknade jag klockan 4 imorse och halv 5 gav jag upp att försöka sova.

Tänkte att jag och Molle kunde ta oss en tidig långgrunda , men tji fick vi. Det fanns fler morgonpigga, och de hade gevär , så det sköts med jämna mellanrum . Så med en skotträdd hund var det en snabb runda i skogen som gällde.

Ikväll blir det lite allsång på Skansen i lugn o ro i soffan, sen tror jag sängen kallar. Xo

                                                                      Gunilla

måndag 18 juli 2016

Hej vardag!!



Då var första arbetsdagen efter semestern gjord. Av någon anledning är måndagsmorgonen alltid väldigt rörig hos oss , och idag var inget undantag , att det dessutom var sju stycken som ringde och sjukanmälde sig gjorde klart inte saken bättre. Efter att ha fått lite mer på våra schema gav vi oss ut. Det var faktiskt kul och komma hem till alla igen, och bli varmt välkomnad tillbaka. Nu sitter jag nyduschad och i pjamas. Hej vardag, hejdå sena kvällar.. Xo

                                                                           Gunilla

söndag 17 juli 2016

Carola






Jag och bästaste tog oss till Sövde igår för att lyssna på Carola!! Hon är galet bra live och bjuder på sig själv .
Detta väder som ännu en gång var lite svekfullt, det började regna när vi stod i kön in, och höll på i ca två timmar . Det var ju iallafall inte ösregn:).
När Carola äntrade scenen , så blev det uppehåll. Ja o de två längst ner på bilderna har det alltså regnat på i två timmar så vi kanske inte är våra vackraste jag.. Haha!! Xo

                                                 Gunilla




lördag 16 juli 2016

Ljuvliga dofter



Rituals vilka goda dofter , jag har varit inne i affären flera gånger utan att handla , men nu har jag handlat tvål och doftstickor. Nästa köp lär bli deras handkräm som var så skön och luktade ljuvligt.Måste nog också ha ett doftspray, då gärna deras limited edition The Ritual of Karma . I Lund finns butik inne i stan och även på Åhléns hittas en del produkter. Sen finns de även på Nova. Naturligtvis även i andra städer och på nätet, men jag vill ju lukta och prova så föredrar butik. Xo

                                                       Gunilla

fredag 15 juli 2016

Snart är det dags...



Så här glad är jag, trots att efter helgen är min semester slut. På måndag är det jobb igen. Jag har haft en skön och härlig semester , så med den är jag så nöjd.
Jag tycker nog alltid det är trist när det är slut med ledigheten, men så är det ju i livet, att vi måste arbeta, och det är väl så , att det är därför det sen är så ljuvligt när man väl är ledig.
Det jag tycker är skönast är dessa mornar utan stress, sitta i lugn o ro med kaffekoppen. Xo

                                                                Gunilla

onsdag 13 juli 2016

Livet efter dig




 I eftermiddags tog jag och bästaste tåget in till Lund , vi strosade lite och tog en fika. Sen var det dags att sätta sig på plats i biosalongen , och titta på Livet efter dig. Jag har läst boken innan och tyckte att filmen var minst lika bra. Kärlek, skratt och gråt. Som jag grät !!! En film jag varmt rekommenderar er att se.. Nu kallar snart sängen så god natt och sov gott!! Eller om ni lagt er och läser imorgon , så god morgon på er :) Xo

                                                                     Gunilla

tisdag 12 juli 2016

Mer shopping mat o prat



Hallå!! Då har tisdagen också snart gått. Den har jag tillbringat tillsammans med P. Imorse tog vi tåget in till Kristianstad.
Vi har ätit gott, och snackat en massa , ja också blev det ju lite shoppat också!!! Vädret har ju minst sagt varit omväxlande häftiga regnskurar ena stunden och strålande sol i nästa.
Nu ser jag framemot morgondagen, (förutom ett tandhygienist besök på morgonkvisten ) då jag och bästaste ska på bio.. Xo

                                   Gunilla

måndag 11 juli 2016

Ännu en serie



Då var jag inne på min sista semesterveckan. Det är inte klokt va snabbt tiden går. Jösses vilket regn och åskväder vi hade inatt. Dagen idag har det varit riktigt bra väder tycker jag, men efter allt regnande har jag inte så stora krav.
Jag har minsann plöjt ännu en serie på Netflix , denna fanns dock bara en säsong på åtta avsnitt. Marcella heter den och gillar man poliser , spänning och mord kan jag varmt rekommendera den . Jag  misstänkte de flesta som mördaren, men inte fick jag rätt. Det är manusförfattaren Hans Rosfeldt som även skrivit bron som ligger bakom även denna serie. Xo

                                              Gunilla

söndag 10 juli 2016

Också regnar det igen.....



Hej!! Det är en regnig söndag, Molle och jag klarade oss genom morgonrundan utan att bli våta. Det började regna precis när vi kom hem. Det är någon fördel med att vara morgonpigg.
Jag har precis mumsat i mig ägg smörgåsar med kaviar .
 Nu tänker jag dra filten över mig, öppna en burk Max och fortsätta att titta på Orphan black. Ha det bäst!! Xo

                                          Gunilla

fredag 8 juli 2016

Att fastna i en serie


God förmiddag !! Här startade dagen tidigt som alltid,.. Jag började med en kopp kaffe och ett avsnitt av Orphan black. En serie som bästaste sa var bra. Mm för det är den, och nu är jag fast, så det blir nog jag och paddan en stor del av dagen.
Molle och jag har varit ute på morgonpromenad , och som synes tog den hårt.
Nu ska jag ta ett avsnitt till...
 Blir det uppehåll så får jag ge mig på att klippa gräset idag, som det växer. Ha en fin dag!! Xo

                                                                          Gunilla

torsdag 7 juli 2016

Bad och bus






Vet ni att idag har det inte regnat:) vi tog hundarna och gick ner till Ringsjön för lite bus och bad. Det uppskattades av både Molle och Messi.
Nu ligger Molle utslagen i soffan , efter bad bus och promenad . Tycker det är kul att Molle som inte alls gillat att bada tycker det är riktigt kul.
Idag har jag också lyckats torka två maskiner tvätt ute , och renbäddat med härligt doftande sängkläder. Xo

                                                           Gunilla

onsdag 6 juli 2016

Ett grått och regnigt Malmö



Godmorgon från ett grått och regnigt Malmö. Jag och bästaste har spenderat natten på Mäster Johans hotell, ett litet mysigt hotell med familjär känsla. Det ligger bra precis granne med lilla torg. Om vädret vore bättre hade vi strosat runt i stan lite innan hemfärd, men just nu känns det som man inte vill ge sig ut överhuvudtaget. Vi åt en god frukost, och det gjorde även fd fotbollsspelaren Martin Dahlin. Japp vi tycker alltid det är kul med lite kändisar . Igår var vi på emporia och åt på Vapiano. Jodå det shoppades lite också. Xo
 
                                                        Gunilla

tisdag 5 juli 2016

Jo så är det...


Tjoho!! Nu håller jag och hönan eller vad det är tisdag!! Vi hoppas på en dag med lite mindre regn . Inte klokt att vi har så tradigt väder. Jag lovar mig själv att inte tjata om det , men det är svårt att låta bli.
Läste idag på Facebook , att människor som pratar med sig själv är smarta!!! Så skönt och veta eftersom jag snackar väldans mycket med mig själv,,. Ha en bra dag!! Xo
                                                                                   Gunilla

måndag 4 juli 2016

Semestervecka 3 inledd



 Hej måndag och tredje semesterveckan inledd. Ja jösses vad är det med vädret ?!? Igår lyckades det vara torrt så pass att gräset hann bli klippt.. Sen var det skurar mesta av dagen.
Var ute och gick med Molle imorse helt okej väder kom hem , och en stund senare öppnade himlen sig och regnet vräkte ner, tv bilden försvann. Efter en liten stund fick vi strålande sol. Ja ja det är omväxlande iallafall.
Skulle vilja ha lite fler ute blommor. Får se om jag får tummarna loss och titta efter det idag.Xo

                                                                                Gunilla

lördag 2 juli 2016

Juli känns som oktober



Juli och känns som oktober. Visst är det mysigt med levande ljus i fina Majalyktor , men jag hade hellre suttit ute på altanen, och njutit av en ljum sommarkväll. Gärna med ett gott rosé i glaset , vem vet det vänder kanske.... Nu har halva semestern gått, men det blir ju ledigs dagar och kvällar även efter semestern.
Jag har ju som sagt blivit lite fotbollsnörd , och kollar EM för fullt. Just nu pågår match mellan Italien  - Tyskland ingen av mina favoriter. Imorgon däremot då det är Island -Frankrike , det ska bli spännande . Heja Island:) Xo
                                             Gunilla

fredag 1 juli 2016

Regn o vin



 Hoppas hoppas att det snart ger sig med detta regnande, känns som det kommer droppar varje dag. Just nu uppehåll och ser ut att ljusna. Detta rosé vinet nedan som vi drack på stranden i Helsingborg var verkligen gott. Det kan jag verkligen rekommendera , det ska jag handla igen.
I dag blev det lite sovmorgon 7.15 var klockan när jag slog upp de blå idag. Jag satt uppe och kollade fotbollen igår , och det blev ju både förlängning och straffar , så det blev sent för denna.
I kväll måste jag också titta då är det dags för EM s snyggaste spelare.....Xo

                                                                         Gunilla